Khamis, 7 Januari 2010

Koperasi SMK Jalan Reko Kajang Berhad ditubuhkan pada 1 April 1997. Semasa pendaftaran pelajar pada setiap awal tahun, Koperasi mengalami masalah kesesakan dan kekurangan ruang untuk penyimpanan barangan.

Bertitik tolak dari masalah ini, Anggota Lembaga Koperasi berpendapat perlunya dibuat sedikit pengubahsuaian pada Kedai Koperasi. Hari ini, Kedai Koperasi sudah bertukar wajah seperti yang anda semua dapat saksikan.

Oleh itu, bersempena dengan Penyerahan Watikah Pelantikan Pengawas Koperasi, Bacaan Ikrar dan Mesyuarat Agung Koperasi Kali Ke-7, pihak Pengurusan Koperasi telah melaksanakan Perasmian Wajah Baru Kedai Koperasi.

Sumbangan Kepada Pelajar Cemerlang PMR 2009
Bermula dari tahun lepas, Koperasi SMK Jalan Reko Kajang Berhad telah memberikan sumbangan sebanyak RM50.00 seorang kepada pelajar-pelajar cemerlang dalam peperiksaan PMR. Ini adalah sebagai tanda penghargaan dan rasa bangga pihak sekolah terhadap pencapaian mereka. Diharapkan sumbangan yang diberikan ini juga sedikit sebanyak menyuntik semangat dan memberikan motivasi kepada pelajar-pelajar yang akan menghadapi peperiksaan PMR tahun ini supaya berusaha dengan lebih gigih untuk menjulang nama SMKJR.

Pada tahun ini Koperasi telah menyumbangkan sebanyak RM400.00 kepada pelajar cemerlang PMR 2009 iaitu :

1. Nadia bt. Nordin 9A

2. Izul’ faqihah bt azmi 8A 1B

3.

Aishatulbadariah hisham 8A 1B

4. Akmal Harith b. Razak 8A

5. Chong Cai Wen 8A

6. Siti Zulaikha bt. Sh. Ab. Rahman 8A


7. Ummi Husna bt Abdullah 8A


8. Kaviraj a/l Venugopal 7A

Isnin, 4 Januari 2010

Pendaftaran Pelajar Tingkatan 1

Tarikh : 31 Disember 2009
Masa : 8.30 pagi - 1.00 tengah hari
Tempat : Dewan Lestari dan Kedai Koperasi


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *