Jumaat, 19 Ogos 2011

Majlis Khatam Al-Quran & Sumbangan Hari Raya

Panitia Pendidikan Islam SMK Jalan Reko telah mengadakan berbagai aktiviti sepanjang bulan Ramadhan ini. Di antara aktiviti yang dijalankan ialah
- Alunan Zikir, Nasyid dan Bacaan Al-Quran
- Tazkirah / Buletin Khas Ramadhan
- Kuiz Ihya' Ramadhan
- Tadarrus Al-Quran
- Program Solat Hajat Dan Bacaan Yasin Untuk Pelajar PMR & SPMHari ini, Majlis Khatam Al-Quran dan Sumbangan Hari Raya pula telah diadakan di Dataran Wawasan. Majlis yang bermula jam 7.30 pagi ini dimulakan dengan Majlis Khatam Al-Quran diikuti dengan Bacaan Surah Yasin, diketuai oleh En. Mustafa b. Mohd Isa.Selepas ucapan Pn. Fuziah bt. Mohd Ali (Penolong Kanan), majlis teruskan dengan Penyampaian Cenderamata kepada pelajar. Penyerahan Sumbangan Hari Raya kepada pelajar pula diwakili oleh Guru Tingkatan masing-masing. Persembahan Nasyid mengakhiri majlis ini yang bersurai pada jam 9.00 pagi.


Isnin, 15 Ogos 2011

Penyerahan Zakat Perniagaan 2011


Pada jam 7.30 pagi tadi, Koperasi SMK Jalan Reko Kajang Berhad telah menyerahkan Zakat Perniagaan semasa Majlis Perhimpunan Rasmi Mingguan di Dataran Wawasan. Zakat itu telah diserahkan oleh En. Mohd Syahizam b. Shair, Bendahari Koperasi (wakil pihak koperasi) dan diterima oleh Pn. Rosny bt. Osman, Pengetua SMK Jalan Reko (wakil pihak sekolah).


Wang zakat yang bernilai RM 1754.50 itu akan diserahkan kepada Panitia Agama Islam untuk dibahagikan kepada pelajar yang layak menerimanya semasa Majlis Penyerahan Sumbangan Untuk Pelajar pada hari Jumaat nanti.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *