Jumaat, 31 Disember 2010

Pendaftaran Pelajar T1 & Peralihan 2011Hari ini SMK Jalan Reko telah menyambut kedatangan pelajar-pelajar baru Tingkatan Satu dan Peralihan untuk sesi persekolahan tahun 2011.Guru dan pengawas koperasi bersama-sama mengendalikan urusan jualan buku rampaian dan barangan keperluan persekolahan bermula jam 8.00 pagi hingga 12.30 tengah hari. Pengawas koperasi telah tiba pada jam 7.30 pagi dan terus bersarapan nasi ayam sebelum mendengar taklimat yang diberikan oleh Pn Haslina. Tepat jam 8.00 pagi, mereka terus menjalankan tugas yang telah diamanahkan.Terima kasih diucapkan kepada semua pengawas koperasi yang terlibat iaitu Afiq, Adzha, Fatehah, Syazwan, Azhim, Muhaimin, Razif, Hidayah, Aimie, Farah, Firdaus, Balqis dan bekas pengawas koperasi iaitu Atikah dan Azila. Tidak lupa juga kepada guru koperasi iaitu En. Syahizam, Pn. Hirawati, Pn. Azliha dan Pn. Mastura.

Isnin, 27 Disember 2010

Reunion 3SP1 (2008)


Setelah perbincangan demi perbincangan diadakan, hari ini pelajar-pelajar Tingkatan 3SP1 (2008) telah bertemu kembali bertempat di Plaza Metropoint, Kajang. Disebabkan tidak ramai yang hadir, banyak aktiviti yang dirancang telah dibatalkan.

Aktiviti yang dijalankan ialah permainan bowling, bertukar-tukar hadiah dan makan tengahari di Anak Tanjung Delight. Setelah undian dijalankan, Pn Haslina mendapat hadiah dari Mohd Shahrul dan Muhammad Nasri, kedua-duanya Ahli Lembaga Koperasi tahun 2010.
Pada tahun 2008, Pn. Haslina merupakan guru tingkatan mereka dan mengajar subjek Matematik. Lapan daripada sembilan orang Ahli Lembaga Koperasi tahun 2010 adalah berasal dari kelas tersebut iaitu Mohd Shahrul, Muhammad Nasri, Muhamad Fazwan, Nurizatul Azila, Nur Atikah, Farah Nadia, Nurfarhan Adilah dan Maria Idayu.

Diharapkan semua pelajar-pelajar 3SP1 (2008) ini mencapai kejayaan yang cemerlang di dalam peperiksaan SPM yang baru lepas dan seterusnya berjaya di dalam kehidupan masing-masing. Bila semuanya sudah berkerjaya bolehlah usaha untuk mengadakan reunion ini diteruskan lagi.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *