Rabu, 22 Disember 2010

Happy Birthday - Disember
Sambil menguruskan jualan, hari ini koperasi telah mengadakan sambutan hari jadi Anggota Lembaga yang tarikh lahir mereka jatuh pada bulan Disember. Anggota Lembaga yang terlibat ialah En. Mohd Syahizam b. Shair (19 Disember) dan Muhd. Nur Afiq b. Misnan (22 Disember).
Acara dimulakan dengan nyanyian lagu Selamat Hari Jadi untuk kedua-dua mereka. Selepas dipotong, kek tersebut diedarkan kepada semua yang hadir bertugas pada hari ini. Sebelum pulang, semua pengawas koperasi menerima sebungkus KFC (Dinner Plate).

Kepada kedua-duanya, koperasi mengucapkan selamat menyambut hari jadi...semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu serta sentiasa di dalam lindungan Allah SWT.


Isnin, 20 Disember 2010

Hari Pertama - 20/12/2010


Hari ini guru-guru dan pengawas koperasi telah bersama-sama hadir untuk menguruskan jualan di koperasi. Agak ramai juga pelanggan yang datang untuk membeli barangan sebagai persediaan persekolahan anak mereka.

Pelanggan pertama telah hadir seawal jam 8.00 pagi dan masih ada pelanggan yang datang selepas jam 1.00 petang. Pn. Haslina telah memberikan taklimat kepada guru-guru koperasi pada jam 11.00 pagi dan kepada pengawas koperasi pada jam 12.00 tengah hari.
Taklimat ini adalah berkenaan dengan tugas semasa Hari Pendaftaran Pelajar Tingkatan Satu dan tugas-tugas yang perlu dilaksanakan semasa jualan ini berlangsung.

Hanya 12 orang pengawas sahaja yang hadir bertugas hari ini. Diharapkan pengawas koperasi yang lain akan dapat menghadirkan diri semasa Hari Pendaftaran Pelajar Tingkatan Satu nanti untuk membantu urusan jualan dan edaran barangan kepada pelanggan.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *