Sabtu, 26 Oktober 2013

Majlis Graduasi 2013

Pada jam 8.30 pagi tadi, telah berlangsung Majlis Graduasi yang dikhaskan untuk pelajar Prauniversiti dan pelajar Tingkatan Lima.  Penganjuran majlis seumpama ini sebenarnya adalah bertujuan untuk memberi motivasi dan perangsang agar para pelajar lebih bersedia dan berazam untuk mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan SPM dan STPM yang bakal menjelang tiba.


Majlis yang dirasmikan oleh Datin Ramlah bt. Abdul Rahman A.M.N, penaung kecemerlangan akademik & sahsiah pelajar SMK Jalan Reko itu dimulakan dengan perarakan masuk tetamu kehormat dan barisan pentadbir.  Untuk sesi pertama, skrol kepada graduan diserahkan oleh Pn. Zaitun bt Ibrahim (pengetua) dan untuk sesi kedua pula, tugas ini diambilalih oleh Datin Ramlah (perasmi).


Anugerah Tokoh Pelajar telah diberikan kepada Cut Ulfah Nihayati Sholeha bt Teuku Husaini dari Tingkatan 5 Sains.  Tahniah diucapkan kepada para graduan dan ibu bapa serta penjaga mereka.  Semoga lebih cemerlang di masa hadapan.

Khamis, 24 Oktober 2013

Jamuan Akhir Tahun Kelab Guru & Staf 2013

Pada hari Sabtu 19 Oktober 2013, Majlis Jamuan Akhir Tahun Kelab Guru & Staf telah diadakan di Puri Buana Garden Wedding, Bandar Baru Bangi.  Aktiviti terakhir kelab ini yang bermula pada jam 3.00 petang telah dihadiri oleh para jemputan yang terdiri dari ahli kelab, bekas guru yang telah bersara dan AJK PIBG.

Selain dari jamuan, majlis ini diselang selikan dengan penyampaian sijil untuk guru dan staf serta persembahan karaoke dari guru-guru. Tidak ketinggalan juga cabutan bertuah yang menawarkan berbagai hadiah termasuk barangan elektrik.  Hadiah utama berupa pakej menunaikan umrah telah dimenangi oleh Pn. Nurul Ashikin binti Jauhari.

Majlis yang bertemakan "Colourful & Fun" itu berakhir pada jam 6.30 petang.
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *