Jumaat, 8 Julai 2011

Majlis Serangkai Budi, Sekalung KenanganPada jam 7.30 pagi tadi, Majlis Persaraan Pn. Rugayah Hanim bt Hashim dan Pn. Lalitha a/p Gopalsamy telah diadakan di Dataran Wawasan SMK Jalan Reko. Sesi pertama majlis ini diisi dengan ucapan-ucapan seterusnya penyampaian cenderamata dari Pelajar, Unit Khas, Kelab Guru, PIBG dan Pentadbir.Selepas jamuan meraikan persaraan di Bilik Katering, majlis diteruskan dengan persembahan dari guru dan pelajar. Selepas 'thumb print' terakhir, mereka berdua diarak pulang oleh guru dan pelajar yang berbaris sehingga ke pintu pagar sekolah.Untuk mereka yang bersara, Koopreko telah mempersembahkan sajak diiringi medley lagu Pada Syurga Di Wajahmu, Jangan Pisahkan dan Pergi. Semoga mereka tidak akan lupakan kenangan sepanjang berada di sekolah ini dan kami doakan mereka sihat walafiat di samping keluarga tersayang.

Khamis, 7 Julai 2011

Seminar Teknik Menjawab Soalan Ekonomi AsasPada hari Khamis, 7 Julai 2011 (7.30 pagi - 4.30 petang) Program Peningkatan Akademik Panitia Ekonomi Asas Daerah Hulu Langat telah diadakan di Inti International Universiti, Nilai Negeri Sembilan. Program yang dihadiri oleh seorang guru dan empat orang pelajar bagi setiap sekolah di Daerah Hulu langat itu diadakan dengan tujuan untuk :

1. menambah minat pelajar terhadap mata pelajaran Ekonomi Asas
2. meningkatkan kemahiran pelajar dalam menjawab soalan esei dan objektif
3. meningkatkan keyakinan pelajar dalam menghadapi ujian dan peperiksaan
4. mewujudkan kerjasama dalam mencari ilmu pengetahuan
5. meningkatkan peratus gred A dalam peperiksaan SPM 2011
6. memberi motivasi kepada pelajar untuk mendapat kejayaan yang lebih cemerlang.SMK Jalan Reko telah menghantar Muizzuddin bin Othman (5TV1), Nur Akmal Shah bin Kamarudin (5TV1), Haziq Akmar bin Jamaluddin (5TV1) dan Muhammad Syazwan Naim (5TV2) diiringi oleh Pn. Haslina bt. Ibrahim, Ketua Panitia Ekonomi Asas.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *