Sabtu, 21 April 2012

Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Ke-18

Pada jam 7.30 pagi tadi telah berlangsung Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Kali Yang Ke 18 di Dewan Lestari, SMK Jalan Reko. Majlis yang dirasmikan oleh Yg. Bhg Tuan Haji Mohd Mahmudi b. Bakri, Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat itu diadakan untuk memberi penghargaan kepada murid-murid yang telah menunjukkan kecemerlangan dalam peperiksaan tahun 2011.Ia juga memberikan semangat serta motivasi kepada para murid agar terus tekun berusaha bagi mencapai kejayaan. Seterusnya, menjalin kerjasama antara pihak sekolah dan para ibu bapa atau penjaga bagi membimbing murid-murid memantapkan akademik mereka. Majlis ini telah diselang-selikan dengan persembahan bunyian alat-alat muzik, nasyid dan tarian melayu.
Pelajar terbaik keseluruhan ialah seperti berikut :
Tingkatan 1 - Muhamad Saiful Anuar b. Mohd Yusri
Tingkatan 2 - Muhammad Ridzwan b. Mohd Idris
Tingkatan 4 - Lim Siow Yin
Tingkatan 6 Rendah - Muhammad Shahrul Ismail Johari

Pelajar Terbaik Keseluruhan PMR ialah Cut Ulfah Nihayati Sholeha, Pelajar Terbaik Keseluruhan SPM ialah Chong Cai Wen dan Pelajar Terbaik Keseluruhan STPM ialah Pavitra a/p Pradhaban.
Tahniah diucapkan kepada semua penerima anugerah dan semoga mereka akan terus mencapai kecemerlangan di masa akan datang.

Tiada ulasan:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *